Team

alexander.filius@bartolus.nl

 T: 020 8546 107

 

Alexander Filius

Alexander Filius heeft in totaal meer dan 30 jaar werkervaring, bij drie grote advocatenkantoren en bij twee vermogensbeheerders/merchant banks. Hij heeft ruime ervaring in het onderhandelen van contracten (zoals vermogensbeheercontracten en custody contracten), het (her-)structureren van beleggingsfondsen en het adviseren over toezichtwetgeving (zoals AIFMD, UCITS en MiFID 2). Hij heeft tenslotte ook ruime ervaring in geschillenbeslechting, inclusief het voeren van gerechtelijke procedures. Alexander is auteur over beleggingsinstellingen voor Kluwer Groene Serie Toezicht Financiële Markten.

jelmer.dobbe@bartolus.nl

T: 020 8546 108

Jelmer Dobbe

Jelmer is gespecialiseerd in financiële toezichtwetgeving, waaronder de Wet op het financieel toezicht, MiFID 2/MiFIR, AIFMD, UCITS (icbe), PRIIPs, EMIR en BMR.  Hij heeft werkervaring als senior jurist bij een vermogensbeheerder/merchant bank waar hij onder meer verantwoordelijk was voor het uitonderhandelen van vermogensbeheercontracten (IMA’s) met institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen, verzekeraars en fondsbeheerders. Daarvoor was hij senior advocaat op het gebied van financiële toezichtwetgeving bij een groot advocatenkantoor. Jelmer heeft een masterdiploma in Financieel Recht (cum laude) en in Bedrijfskunde. Hij heeft tevens de opleiding Effectenrecht (cum laude) van de Grotius Academie afgerond.

 

Alexander Filius en Jelmer Dobbe hebben bij de Nederlandse Orde van Advocaten ieder het volgende rechtsgebied geregistreerd: Financieel recht, inclusief bankrecht.

Deze registratie verplicht ieder van hen elk kalenderjaar tien opleidingspunten voor dit rechtsgebied te behalen volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten.